Emocje lane prosto z beczki!
Naszą specjalnością są wina lane z beczki. Nie bez powodu. To bezpretensjonalne, lekkie i przyjazne wina, których zaletą jest świetna relacja jakości do ceny oraz to, że dzięki odpowiedniej instalacji zawsze pozostaje świeże i nie zmienia swojego smaku, aż do ostatniej kropli. Dzięki temu są świetnym „domowym” winem dla restauracji, czy poszerzeniem oferty winiarni, delikatesów i klubokawiarni. W naszej ofercie win lanych z beczki, nazywanych też winami z kija, winami z nalewaka znalazły się czerwone, różowe i białe wina lane znanych i lubianych szczepów z całego świata.
Naszych win lanych możecie skosztować na licznych festiwalach: Najedzeni Fest, Off Festival Katowice, Smaczny Trag, Festiwal Azjatycki, Festiwal piwa, wina i cydru, Noe Festiwal. Przeczytacie o naszym winie na portalu Silesia Smakuje http://silesiasmakuje.pl/dolium-vini-wina-prosto-z-beczki-dla-restauracji-sklepow-i-winiarni/ . Polecają nas stowarzyszenie Kobiety i Wino, sommelierzy i znawcy wina m.in. Monika Bielka-Vescovi. Z naszym winem dotarliśmy do wielu miast Polski, spotkacie je w restauracjach, winiarniach i winotekach w Krakowie, Warszawie, Poznaniu, Bydgoszczy, Opolu, Wrocławiu, Łodzi, Gliwicach, Katowicach, Zabrzu, Bytomiu, Sosnowcu, Gdańsku, Gdyni, Spocie, Szczecinie i Gorzowie Wielkopolskim.
Gliwice to nasze miasto, tu spotkacie nas najczęściej – niech żyje wino Gliwice, wino morawskie!
Poniżej znajdziecie wybór naszych win, odmiany winorośli, przeczytacie o bukiecie wina, jak dobrać wino białe do makaronu, sushi, ryby, kaczki, serów, a jakie wino czerwone jest najlepsze do mięsa, bigosu, gęsiny, czy risotto. Jednym słowem ranking naszych win.